31 Oktober 2009

Halloween Hissar och Utmaningen:


Mooohahhhahahahhahaaaaaaa............
En riktig Thriller kväll det är, gå inte runt och ett surt ansikte bär.
Kan du inte det på egen hand göra, så ska vi på bloggen dig störa.
Med dissar och hissar vi kan koka ihop....
....info om dagen och Västerås till allihop.
Idag är det Halloween. Ingen annan dag på året är läskigare, hemskare, ONDARE och mer känslosam än idag.
Denna tradition har invandrat från U.S.A och den tänker verkligen stanna kvar. I Västerås har den slagit sin rot också med folk som köper pumpor och med eld och ljus överallt. Barnen springer runt och knackar dörr och frågar om de kan få godis, får de inte sitt älskade godis gör de sitt besök till något oförglömligt (
på ett negativt sätt) för husets ägare.
För att göra denna kväll mer utmanande så ha vi huggit ut våra egna läskiga ansikten i pumpor !
Vill ni utmana oss ?
Här är våra.
Förresten hur kan vara så ond på en sådan ond dag och hitta på en diss ?
Vi vill inte och tänker därför inte heller göra en diss idag eftersom det är Halloween. Ni ska gå ut, bus eller godis:a, bli rädda och kolla in alla människor grymt coola pumpor !!!
Här är våra pumpor och glöm inte


God Bless Halloween

Pumpa 1.


Pumpa 2.


Pumpa 2 i sin utomhusform.

         
Pumpa 1 och 2 i från andra vinklar !

Finns det bättre pumpor i stan så får ni visa oss. För vi kommer inte att tro er om vi inte ser de själva !!!


30 Oktober 2009

Hissar:


Vi har stora nuheter :D
Hösten har anlänt till Västerås. Det kanske ni märkte för ett tag sedan då det helt plötsligt var en hel vecka med EXTREM kyla. Hösten är iallafall här med fallande löv, miljoner färger och med sitt tråkiga väder. Så brukar det låta. Vädret hittills har varit ganska bra faktiskt ! Inte alls mycket regn, men med massor av fina soliga dagar. Mörkret kan vi inte göra mycket åt. Det är bara att hålla i sina varma kläder och förbereda sig för vintern för att sedan vänta in sommaren.
Idag avslutar vi med en kort hiss.... för att ge er extra tid för att springa runt ute och andas in den friska höst luften :D
NJUT !


God Bless Hösten

Onderbaart !

         
Vizzt är den vackert !

Dissar:


Vad kan vara mer lägligt att dissa en sådan dag som att sommaren åter igen är ett helt år från oss   :( ?
Inte mycket vi kan göra. Vi kan tända ljus och sitta inne och blogga hela Hösten och Vintern för att slippa frysa ijäl eller bli fosiler utomhus. Om man inte vill sluta som någon misslyckad människa som hittas som en fosil år 3526 så ska man h¨ålla sig inomhus ;)
För den som tycker att det vi säger är jätte vrickat/konstigtså har vi andra idéer också. Ni kan köpa en pumpa till imorron för att göra den snygg så att alla som går förbi tänker..... FAN VAD SNYGG DERAS PUMPA ÄR :O JAg måste göra min snyggare !
SÅ får vi ett samhälle med massor av snygga pumpor. Sen finns det ju andra höst aktiviteter som.... datorn ^^ och fotografering :D Massor av färger och massor att ta kort på.
Ni bestämmer själva !
Vi ska inte dra ut på detta mer, gå ut och hitta på något :D !


God Bless UTE :P

Lögarängen... ett minne blott just nu i Höst kylan......

         
Gröna träd och blåa hav blir snart.... oranga fällt som snart blir till vita fällt och stora vita platta ängar.


29 Oktober 2009

Hissar:


När vi nu ändå snackar om lokaler och hur använda de egentligen är så är det perfekt att snacka om ABB arena !
Den är extremt använd. Under sin korta tid som byggnad har den hållit i olika bandy, hockey och andra sport finaler och matcher. Inte nod med det, en Melodifestival delfinal har också besökt arenan. Abb-Arenan är placerad på en plats där alla kan se den och placerad på en plats där den smälte in. Allt handlar ju om idrott på Rocklunda och det gör ju ABB-arenan också :P Det var så vi menade ;)
Trots sitt väldigt fantasifulla (
NOT) utseende så ger den åskådaren en inbjudande känsla. Det kan bero på att den är så extremt stor. Glas hörnen bidrar också till den trevliga känslan. Men är det ett företag som bygger en byggnad kan man på en gång räkna med att den inte kommer bli fantasifull eftersom det företagen är ute efter är att göra reklam.
Slutsatsen är att ABB-Arena är en helt OK byggnad även om den inte är den OK:aste av byggnaderna i Västerås.
Men tack ändå ABB-Arenan.


God Bless ABB


ABB  ABB Arena står det ;)


Från avstånd.

Dissar:


Tomma platser finns det gott om här i stan. Centra är inget undantag. Här kan ni hitta allt från extremt stora ytor till fortfarande oklara avdelningar av byggnaden till tomma butiker.
På andra våningen i Centra har vi sett att det är ett bygge som pågår fortfarande. Det har pågått i typ minst tre år och det verkar aldrig ta slut. Så känns det. Vad är det de bygger längst upp förresten ? Fråga inte oss :S Vi vet inte. Och det vet ingen annan heller tydligen, knappt de som bygger..... om de bygger. Dendär nedrans blockaden har legat där i hundra år och rulltrapporna bara står där och samlar dam. VAD GÖR DE ??????????
Det kan ju inte vara en affär de bygger på våningen då det redan finns tomma lokaler i den ödelagda byggnaden. Det är extrema ytor som ingen använder heller. Den som planerade detta bygge förväntade nog sig att det skulle flöda så mycket folk mellan affärerna att det nog skulle behövas stora och fina ytor för att undvika trängsel. Men om det inte finns något att handla på övervåningen och om man inte vet vad som byggs längst upp, varför stora ytor då ?
Vad det nu än är som kommer att öppnas där uppe kommer nog knappast att locka så mycket människor som byggnaden egentligen är designad för.
Centras framtid ser inte ljus ut även om det kommer in mycket ljus på andra våningen :P
Det är bara undervåningen med JC och Åhlens som är använt, resten..... nääääää !


God Bless smarta arkitekter

Trapporna till.....?

         
Stängda butiker, blockader och GIGANTISKA öppna ytor. Vad vare vi sa ;) ?


28 Oktober 2009

Hissar:


Postgallerian är en galleria. Det kan ju inte vara en diss. Vi älskar gallerior och Postgallerian är inget undantag. Den är ren, fin och ganska central. Om man har mycket pengar kan man ju alltid gå in här och köpa sig en smaskig glass för väldigt dyra pengar. Den glassen kommer däremot att vara väldigt god eftersom de har massor av goda och oupptäckta glass sorter :D
Sen har vi ju mobilaffären som är bra, vi har klädaffärer och så har vi ju Västerås ända saluhall. Här kan ni hitta allt som ni kan hitta i Stockholmssaluhall....nästan !
Det är egentligen helt otroligt hur man kan transformera ett postkontor till en vacker, helt fungerande och otroligt bra galleria.
Pricken över i är att det faktiskt är väldigt stiligt och väligenomtänkt.
Har ni inte besökt Postgallerian besök den NU och försök att köpa så mycket ni bara kan bära eftersom det finns ett problem som ni kan läsa vidare om i dissen ;)God Bless The PostMall

Postgallerian i all sin prakt !!

         
En ganska fin och fresh galleria.

Dissar:


Nu kommer  vi till den lite roligare delen. Det vi inte skrev i hissen om Postgallerian är att INGEN VET OM DEN :S.  Det är nästan alltid tomt, ensamt, tråkigt och halvt meningslöst.
Vad finns det nu i Postgallerian av de affärer som är kvar ?
Vi har Saluhallen... eller vi hade Saluhallen innan den gick i konkurs.
Det är inte den ända affären dock... Massor av affärer har misslyckats på denna plats och de som är kvar är på god väg att göra det också.
Snart slår väl hela Postgallerian igen. Vi vill påminna er om att den typ har funnits i ca. 1 år vilket är INGET om man jämför med Punkt.
Det är däremot inte så konstigt att det går så dåligt. Vem vet lixom vad Isolde är ? Ska vi vara riktigt seriösa vet vi inget om affären Isolde och drar vi slutsatsen att ingen annan gör det heller ;)
Postgallerian var VÄRDELÖS från första dagen den öppnades.
Den är värdelös nu och kommer förbli det till någon smart människa säger att den ska stängas ner HELT !!
Det blir bra !
Ingen kommer sakna denna galleria och den kommer snabbt att falla i glömska... då det ändå var saluhallen folk ville ha egentligen..............


God Bless en RIKTIG Saluhall

KATASTROF !!!!! + Skylten är kvar ^^

         
De övergivna gångarna och affärerna :'(


Tomheten, ensamheten, tystnaden.


27 Oktober 2009

Hissar:


Vi snackade om planer i förra inlägget, så varför inte fortsätta på samma spår. Idag handlar planerna om något som antagligen händer, och inom en snar framtid dessutom. Isbanan förra året var en bra idé kanske men den var ju inte super! Detta år kommer isbanan igen men på Torget istället och med riktig is istället där folk kan åka skridskor. Denna bana kommer vara betydligt större som ni ser och folk kan bara som en paus under shoppingen ta en skridskotur för lite extra kul.
Det skulle 100% liva upp torget, och folk skulle dra sig hit istället för att dra sig ifrån denna plats som det är nu. Musik skulle ju inte heller skada och justämningen skulle bli ULTIMAT. Ni vet som i New York där folk åker skridskor vid en julgran som står vid banan.
Vi liknar New York väldigt mycket bara det att vi inte märker det.... eller snarare... inte vill märka det.
Så är det... men det är ju inte dåligt precis. Och då hade den inte legat på hissar ;)
Och att ha New York som mål är inget att skämmas över.


God Bless ritningarDissar:


Som New York har vi också våra baksidor. Och baksidor har även det jättefina hotellet vid torget. Från att säkert ha varit en jättefin ny byggnad med gammal design, till att vara en jättefult färgad och nästan bortglömd byggnad. Visst den syns överallt men hur många tänker " Ååååå vad vacker den är".  Vi vet, INGEN !!
Taket är grönt.... eller var grönt....
Väggarnas extremt fula färg har blivit ännu mer extremt ful. När man tittar mer noga ser man att sten har gått sönder och det finns massor av fel och skador på denna, för allmänheten fina byggnaden.
Titta på bilden.
Ni ser att det är typ en miljard olika nyanser av brunt, och det beror INTE på ljuset.
Plankor täcker fönster, ruttet tak syns över hela stan. Byggnaden ser gammal ut fastän den inte är lika gammal som den verkar vara.
Katastrof !!!!!
Man mår illa av att kolla på bilden. Hotellet är lika förfallet som sin granne Arosian !!!!
Snart behöver hotellet också räddas som Arosian, d.v.s. av en renovering !!!!!!!
Vi hoppas, vi ber.
Någon annan lösning finns inte.


God Bless renoveringar
 


26 Oktober 2009

!!  Först  !!

Våran supervecka har börjat!
Massa inlägg... eller ja, ett per dag och mycket info och mycket ni inte visste om stan och massor av och, och massor av annat!

Hissar:


Idag har vi grävt fram lite historia och nytt på samma gång. Det handlar om Sigmatorget eller Torggatan som platsen egentligen heter.
Denhär platsen är en kär plats för alla politiker. Hit kommer politiker såväl från vänster sidan som från höger sidan. Scenen brukat de stå på och prata om sänkta skatter och annat som politiker älskar att snacka om eftersom de vet att vi som lyssnar älskar det :P
Vi tänker förresten inte prata om politikerna just idag, vi ska prata om hur underbart det är att Sigmatorget ska byggas om och bli en plats som är nyare än vad den är idag.
Affärsägarna som har sina affärer på Sigmatorget stör sig på allt från scenen till lycktstolparna. Folk ser inte deras affärer, folk bryr sig inte om de arbetande inne i affärerna och bl.a bl.a bl.a.
De har nu fått svar på sina böner, nya idéer har dykt upp om hur man vill att Sigmatorget ska se ut. Vi kan meddela på en gång att alla planer är besvikelse och helt tråkiga och totalt fantasilösa.
Ett gammalt förslag var att man skulle bygga ett glastak över Sigmatorget, inte alls dåligt !!
Men kommer det att hända ? Det får vi se. Det var tänkt att detta skulle genomföras sedan länge men det kom aldrig igång eftersom man inte hade tillräckligt med pengar. Nu vill man iallafall inom en ganska snar framtid kunna bygga om Sigmatorget också. Någon plan kommer att vinna och vi hoppas såklart att det är en bra plan som vinner och inte någon nedrans B-arkitekts planer som vinner.... för sådana exempel har vi massor av i just VÄSTERÅS !
Inga fler tack !


God Bless våra idéer :D

Plan 1. Duktigt planerat.... kallas det att vara arkitekt när man visar upp.......


Plan 2.  planer där man bara har gjort en ändrigt, och där ändrigen är......


Plan 3. att man bara har tagit bort det fula som fanns innan ?

Plan 4 var den planen med ett glastak över Sigmatorget och med ändringar på själva torget också.
Tyvärr hade inte internet bilder på det och inte heller vlt.se där vi hittade de andra bilderna.
Dock fanns glastak bilden i tidningen när detta publicerades för ett tag sedan.

Slutligen våran egen plan :D :
   
Från ovan. Glas över hela Sigmatorget och under glaset ska alla pelare och scenen bort och ersättas med BRA affärer och fontäner och moderna bänkar och Gigantiska skärmar för stora event som t.ex en viktig forbollsmatch eller kanske något annat !

Dissar:


Vad kan vara mer lägligt att dissa än Sigmatorget på en dag som den här :P
DET ÄR FULT, vi skulle behöva ha hit någon som kan designa. Seriöst, det är inte snyggt, vi vill ha lite större ytor att gå på, vi vill inte ha fyllon på den bortglömda delen av torget och vi vill inte ha en bortglömd del. Vi vill ta bort den extremt fula bion som är där (
som egentligen är en annan historia :P ) och vi vill ta bort Scenen faktiskt !! Den är inte fin. Vi vill designa om Sigma gallerian eftersom den är totalt värdelös. Vad finns det inne på sigma egentligen :S ?
Här fick ni vad vi ville göra här kommer varför. Sigma torget är ett stort misslyckande i Västerås. Det tar upp STORA STORA ytor men till vilken nytta ? Hade någon som hade varit smart tagit hand om planerna så hade Sigmatorget blivit ett universum av affärer lyx och glastak.
Så är det inte. Så kommer det inte bli heller om inget gör något åt dessa sugande arkitekter som tror att de är något bara för att de redan har sitt jobb.
NI SUGER !
NI kan INGET.
Använd era hjärnor eller så tycker vi att alla 50 + arkitekter borde bytas ut snart ! De är bara där och lägger fram sina förhistoriska bullshit idéer !!
VI ÄR TRÖTTA !!!


God bless de unga

Sigmatorget.... en djungel !


Ruttet trä är Sigmatorgets trademark !


- Vad ska vi göra ?
- Jag vet, vi sätter upp typ 10000000000 lyktstolpar för att få folk att tänka på annat än själva torget ! :D


25 Oktober 2009

Klockan är vriden en timme tillbaka.....
                                                          ....våran vecka är kommer en timme senare.....
....det gör nog inte så mycket.....
                                                 ..... den kommer iallafall ;)
... häv a najs dej !


24 Oktober 2009

Det är........Lugnet före stormen !!

Vi laddar inför Höstlovet som ska ha ett inlägg varje dag ;) om ALLT från Sigmatorgets isbana till de mest avlägsna platserna uppe i bergen......

Woooohoo !

"D


22 Oktober 2009

Kanske för lugnt......


20 Oktober 2009

Det är lugnt....


18 Oktober 2009

                    Fääkta Söndag                    

Allas vår älskade söndag är tillbaka igen !
Denna gång har Ottawa fått chansen att blotta sig för er läsare :D
Sitt ner, läs och kom ihåg vad vi skriver för detta är inte för ert nöje utan en förlorad kamp om att lära folk mer om världen !!
Gör oss inte besvikna.

Ottawa är för det första Kanadas huvudstad och därmed en viktig plats att känna till!
Vad har hänt i denna lilla okända stad tills nu ?
Jo, allt började en gång för länge sedan då folk kom till detta område. Man tyckte att det fanns massor av träd här och närheten av floden gjorde det lätt att skicka stockarna till andra stora städer för industris skull. Snart övertog timmerindustrin alla andra industrier och denna plats började bli mer och mer befolkad.
Efter kriget i detta område var det kvar baracker längst kanalen som också hade byggts där. Detta gav någon slags for av en stad som senare skulle kallas Bytown. Barackerna låg på den platsen som parlamentet skulle ligga på också !
När Bytown blev en stad så döpte man om staden till Ottawa, detta hände år 1855.
Ottawa blev huvudstad tack vare Queen Victoria. Detta var på grund av några enkla anledningar. Dels var den lätt att försvara eftersom den låg långt borta från den amerikanska gränsen, regeringshuset var lätt att försvara eftersom det inte bodde så många människor i staden och därmed slapp man upprorsmakare och annat störande. Det var det man ville, något som var långt ifrån faran men fortfarande lätt att nå, i detta fall var floden en väg att koppla ihop Ottawa med resten av landet. Med olika parlaments bränder (
iaf ^^) och lite inblandning i kalla kriget så blir inte Ottwas historia mer spännande.
Om man skulle ta och jämföra lite så tror vi nog att Västerås skulle vara snäppet sämre eftersom det bor mer människor i OTtawa och att ottawa är en huvudstad till skillnad från Västerås. Kombinationen med nära till vatten, skog och stad är dock ganska likt Västerås vilket ger oavgjort.
Västerås går förlorande ur denna duell med eftersom..... ja det är Ottawa vi snackar om...
Kanadas fjärde största stad.
Vi avslutar historian om Ottawa med lite ren fakta :D

Fakta:
Meter över havet:               70meter
Befolkning:            1300000 invånare
Vart ?:                     Jo, i östra Kanada
Varmast:                                    + 37,8
Kallast:                                       - 36,1
Dagens onödiga ^^: Det bor fler tyskar än kineser i Ottawa :P, det ni ;)
Resten kan ni läsa på internet :D

God Bless Ottawa

Queen Victoria sade " Qttawa ska bli Kanadas huvudstad !!"

         
Capital Hill, där regeringshuset ligger (på båda bilderna)

          
Ottawa från marken...typ  och från molnen :D


Om man under någon vinterdag råkar ha lite tråkigt kan man alltid i Ottawa gå ner till
den lokala floden och lira lite skridskor :D Har vi fel ^^ ?


16 Oktober 2009

Hissar:


Idag är det inga vanliga hissar och dissar utan vi ska rapportera om hur stan utvecklas steg för steg mot en vackrare stad. HALLELULJAH !!
Våran serie började för ganska länge sedan... mer exakt typ vårt fjärde eller femte inlägg. Vi hade skrivit om Arosian som vi hatade :P Vårt hat verkade vi inte vara ensamma med så det gav resultat. Arosian får en total makeover och börjar redan nu, då den inte äns är halvklar, se mycket bättre ut. Renare, snyggare, större och det mest viktiga, DEN KOMMER BLI ANVÄNDBAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Seriöst, vad fanns det på andra våningen i Arosian förut... förutom Clas Ohlsson ?
Ingen vet, ingen vill veta.
arosians granne som heter Engelbrektsplan är också snart klart med Bibliotekets framsida och alla vägar där. Engelbrektsplan bör bli ett namn och en plats som alla västeråsare känner till. Från att ha varit en livsfarlig och väldigt kall plats blev planen en mycket mysig och modern plats att gå förbi trots att den inte heller är klar.
Vi utvecklas, vi blir nyare och vi kommer snart att bli en snygg stad IGEN :D  Arosian går från att vara eeewwwwww till att bli ooooooo. Och engelbrektsplan är på god väg från AAAAAAAAAAAAAA !!!! till vad fint :D
Snälla, om ni inte har varit på dessa platser gå och kolla och TÄNKT det kommer ge er en helt annan inblick i hur stan utvecklas. Till sist från vi inte heller glömma att Asea
-tornet vi stationen får ett nytt koppar tak, och det syns ju typ från hela stan. Detta är också en förändring värd att notera då man nu lägger massor av tid att renovera det gamla för att göra plats för det nya som kommer snart....................................


God Bless ÄNDRING !!

Arosian från Vasagatn, blick mot söder.

         
Mitten partiet, inte helt klart men man kan nästan se hur resultatet kommer bli!


Arosian norra delen. Mot Biblioteket och Engelbrektsplan !


Et voila ENGELBREKTS PLAN :D Riktigt nice... snart ^^

         
Ny asfalt, ny utsikt och nya hus ??............


........ såklart inte, de är de gamla vackra som har kommit fram :D


Biblioteket är påväg mot sina glansdagar också :P


Asea Tornet är nästan klar.... Ni ser att den undre bollen inte är riktigt täckt !

Dissar:


Visst låter allt underbart när man har en text som bara består av positiva saker ??
Logiskt.....
Det vi inte berättade om i hissen var att detta bygge som är så underbart har sina baksidor också ! Allt oljud som stensågning, sanering av väggar, asfaltering och maskiner är minst sagt störande. Man hör detta överallt. Hur är det då för affärsägarna som har sina affärer i byggnaden som renoveras och precis bredvid ? Det kan inte var särskilt roligt för de. När man passerar bli man halvt dör då ljudnivån är på 150 decibel. Så ljudet är inget + från oss.
Nu kommer den största dissen och det är tiden !!!
Det tar helvetiskt lång tid. Det är kladdigt överallt och arbetarna klagar på att det börjar bli kallt !
Vi har ett tipps ! Om ni arbetare istället för att ta en fika var 10 min så kan ni arbeta mer och få det här klart snabbt så slipper ni kylan och ni blir klara snabbare. Det här med tröga arbetare är inget ovanligt och det förekommer hela tiden. Arosian bli klar till Hösten 2010, Engelbrektsplan är nästan klart och Asea Tornet har halva stora bollen att täcka.
Mycket är oklart och vi som går förbi varje dag vill varje dag se ändring eller något nytt på platserna som renoveras !!!!
Efter en helg så vill man se ännu mer förändring, men det är inte säkert man får det....
Vi får helt enkelt vänta och vänta och vänta och vänta och vänta väldigt länge. För när man väntar på något gott kan man aldrig vänta för länge...


God Bless snabbt och effektivt arbete !

Arosians forfarande närstan orörda sida... notera fläcken efter skylten...

         
Arosians bortglömda baksida.


Det står "Det Händer i Västerås"  Hur ska man tolka det :P ?

               
Seriöst, han som designade denhär ONDSKANS GALLERIA måste varit allvarligt skadad.
Vi menar såklart han som designade den från första början/ skaparen.


Inte direkt fullfart här.....

         
Snabbheten får inte direkt 4 av 5 toasts !


Hur lång tid kan det ta för en skicklig plattläggare att täck dendär med plattor ?
Inte hundra år som i det här fallet iallafall :S


14 Oktober 2009

Hissar:


Det finns många ganska fina platser i Västerås som man oftast bara åker förbi och inte lägger märke till !
En av dessa platser tänker vi hissa idag.
Denna plats består av ett antal höghus omkring 8 våningar var som reser sig ur en annars ganska platt miljö. De är vita, vi vet faktiskt inte riktigt hur de ser ut inifrån men man hoppas på att det är ganska bra standard på de även om det inte är särskilt troligt...... tror vi. Man kanske har noterat att man passerar dessa när man åker buss nummer 15 mellan Oxbacken och Råby, men inte lagt ner så mycket koncentration på det... Och så brukar det ju vara. Nu vet ni vart de ligger/ står/ är eller vad det ni nu vill säga, så notera vad ni ser och lagra det, för det är en del av Västerås. En ganska fin del till och med......


God Bless det vi fortfarande sett

Vackert om man inte kollar på fel saker :D


Husen, från ett närmare perspektiv.

Dissar:


Det man dock inte ser i detta område är en liten kiosk som är placerad vid vägen in till området. Kiosken ser ut som någon gammal fabrik som typ de på kopparlunden men typ förfallen med massor av gammal reklam och ett vidrigt utseende.
Ingen lyckad blandning av höghus och affärer. Denna ägare borde fundera lite på att göra sin affär snygg, dels för att folk ska vilja gå in och köpa och dels för att HELA området ska ge ett gott intryck på de som kommer hit för första gången i deras liv :D
Tills dess att det blir så som vi vill är butiken och helhets intrycket ganska långt ifrån en hiss och på grund av att höghusen ser ut som nyare modeller av Sovjetiska höghus av dåligt format så är detta en ganska hård diss.
Så ändra !!!!!!!!!!


God Bless det första intrycket

Det gååååår inte :S Obs. ni får inte blanda i det fina vädret och göra detta positivt !


Vad tycker ni ?


12 Oktober 2009


Hissar:

Ängsö slott eller Engsö slott som vissa kallar det är en känd turistattracktion här i stan.
Den ligger en liten bit utanför Västerås, man åker ut genom Irsta och sen är det bara att följa skyltarna. Slottet är beläget ute på en ö i Mälaren och är ett av Västmanlands mest historiska slott. Det går många rykten om att de spökar där, och mycket mystiska saker händer där.
Men de sakerna kommer att komma senare ;) Tillbaks till slottet.
Gruden till slottet byggdes någon gång under år 1272 men under åren har man byggt på mera.
En mycket känd myt som finns där är att en av de förra ägarna av slottet spelade tärning med själva Djävulen på slottet. Djävulen förlorade sin match och belönade ägaren med en guld kedja. Men om den någonsin skulle lämna slottet skulle en stor brand uppkomma. Vilket de gjorde när stallet började brinna ner till grunden.
Idag är slottet uppet och de är ett museéum.
det finns många fler myter som kommer komma upp här på bloggen om Ängsö och dess fantastisa saker. B.la berättelsen om Britta Båth, och troll stenen.

va uppmärksam, snart kanske inlägge kommer...

God Bless Västmanlands myter!

Dissar:


Lever vi i Sverige eller Ryssland? Eller lever vi på 2000 talet eller ett väldigt tidigt 1900 tal?
Ja, när man är på Råby och utforsar lite grann så hittar man en del spännande saker. T.ex dessa hus som ser typ tusen år gamla ut!
Avlånga hus med knappt nå fönster?, och så har dom den mest uttråkade färgen man kan ha!
De passar direkt inte in i nutidens saker, inte naturen heller för den delen. Men vad gör vi? Typ ingenting för de är väl inga som bryr sig. (
As usual )
Dom borde få en extrem mae over, undrar om ägarna av husen bryr sig? det kan man ju undra. Om ni gör de så säg till så gör vi uppror med er!
Kom ihåg att vi lider med mer, för vi vill inte heller att de skka se ut eller vara på detta sättet! :(

10 Oktober 2009

!!  Först  !!

Strunta i datumet där uppe, det är inte så viktigt ^^ eftersom dagens först handlar om något som hände dagen efter....... dessutom finns det riktiga datumet längst ner på inlägget ^^ Iaf....:D
SÅG NU VAD SOM HÄNDE IGÅR :S
SÅG NI :O
SVERIGE SUUUUUUUUUUUUGER !
Den enkla anledningen var, eller de enkla anledningarna var....
1. Henrik Larsson (pensionär)
2. Sveriges underbara försvar (NOT :S)
3. LARS LAGERBÄCK som är den mest sugande förbundskaptenen Sverige måste ha haft under typ ett millennium snart...
Resultatet blev
Danmark 1 - 0 Sverige

KAN EN MATCH BLI MYCKET MER FÖRNEDRANDE ????
KAN DET ?

TACK SÅ MYCKET FÖR DIN FUCKING TID L. Lagerbäck.
Vi kommer inte att sakna dig.
Avgå och visa ditt ansikte aldrig mer i TV :D


Zlatan för alla som fortfarande inte vet vem det är ;)

Hissar:


Tillbaka till det vanliga, vad har vi att bjuda på idag då ?
Vi har.... detta.
Västerås är en stad med alla slags miljöer för alla slags människor, nästan.
Det finns massor av mysiga platser att bo på där barnen kan leka precis inom föräldrarnas "se" område utan att de behöver oroa sig. Nästan utanför varje bostadshus, villa, lägenhet finns det en stor gräsplätt som är till för att leka på, ha en liten picknick på eller vad det nu är man vill göra på den.
Dessa gräsmattor gör omgivningen mycket mer mysig och människor som bor i närheten känner att de är långt ifrån stan och behöver inte vara rätt för att någon kör över deras barn eller liknade storstads olyckor.
Ni som är barn, eller har varit ^^ vet om hur viktigt det var att ha ett stort ställe att leka på när man var liten. Ni som är vuxna vet också hur viktigt det var att släppa iväg eran unge till ett ställe som var säkert att leka på.
Detta är också naturvänligt eftersom man inte behöver gräva upp olja för att göra asfalt för att asfaltera för att sedan barnen ska leka på hård asfalt och sedan ramla och skada sig.
Som sagt gräsmattorna och allt annat grönt höjer mysfaktorn på de platser vi bor på och det kan INGE förneka !!


God Bless den gröna omgivningen


Borta bra men hemma bäst.... iallafall för de som bor här ^^

         
Den stora gräsmattan med träden, det trygga hemmet och tennisplanen med asfalt :D
Något för ALLA :D

Dissar:


Urban är engelska och betyder något i stil med, typ, stadsmiljö.. rätta oss om vi har fel.
Det finns många urban områden i Västerås som inte ger ett jätte bra intryck. Vi menar platser med mycket asfalt, många fula hus, bortglömda platser med ton av klotter, graffiti och rost.
Mmm..
Det är inte trevligt.
Dock har de som styr staden börjat tänka på detta.
Vi har ju allas vår älskade Arosian.... som nu får en ansiktslyftning. Den var ju inte så vacker innan arbetet började, dock är ju inte arbetet klart och vi har inte alls sätt slutresultatet. Ännu ett urban område som blev mysigt är Engelbrektsplan som bara var en livsfarlig plats innan som var väldigt kall och deprimerande att se på och att gå igenom. Nu finns det bänkar och träd och allt blir och just nu t.o.m. är det bättre än förut därborta.
Vi har dock kvar platser som ingen har gjort något med och som ingen antagligen inte kommer att göra något med inom en snar framtid heller !!
Vad ska vi göra åt dessa platser ?
Vänta och se...?
Låter lite meningslöst.........


God Bless fins urban platser :P

Mysigt :) ellerhur -.- ???


Inte mysigt här heller !!! Vem var arkitekten egentligen ?


8 Oktober 2009

Hissar:


Det är nytt för tredje gången detta år! Det är snyggt, gott om plats, mer miljövänligt ^^
Ica Bäcky! Bäckbybor och en liten del Skälbybors så mycket underbara och trevliga affär ^^
En fin post har byggts in i ica. Dom har även en helt ny " BageriAvdelning " som bjuder på massa härliga bakelser! Och du kan du till och med hyra filmer för endast 25 KR ST!!!
ja det är ju super bra priser.
Så ni som bor utanför stan, besök ica Bäckby ;) Eller ännu bättre Bäckby centrum.
Det trivsammaste stället i hela Västerås. Vi har Bank, Post, BäckbyKiosken, Tobak, Apotek, Ica, Skomakare, Arats livs, och ja vad mer? jooo Melki´s pizzeria ;)
Men de som är lite negativt är väl kassorna....
Tråkga som f*n! Men de spela roll. Folk trivs att stå i icas köer för att få köpa deras så bra saker ^^


God Bless Ica / Spec Bäckby ^^

Ica så som det ser ut idag !

   
Ica:s alla skrymslen och vrån.Dissar:


Miljöbodar är väl bra? Sotera soppor och allt sånt. Men när vi kommer till Bäckby och till Mimers soprum, då jävlar går det över gränsen! Det hände en liten sak här på Bäckby. Äckligt som faaaan och ser verkligen ut som en svinstia! Sen mimer gjorde om hushållen så att alla husen skylle dela på typ 3 miljöbodar så har det blivigt förgäves! Det var så att vi förr hade ca: 10 miljöbodar att dela på men inte längre! Högas med soppor och skräp på golvet!
Man mår skit när man går dit och ens humör sänks till 0 % på en gång!
Varför kan man inte bygga ut de större eller ge oss tillbaks våra miljöbodar?!
Men men, Vad gör vi? Man klagar och dom säger att dom ska fixa det men de händer inte.
Så har dom sutti upp en pappersgubbe som säger att vi ska sortera bättre o de? Hur fan ska vi kunna det!?
Så Miljlboden och mimer! Känn er dissade!


Eeee.. man kan ju inte påstå att God ska Blessa sophusen precis....

Ein sopphaus


6 Oktober 2009

Hissar:


Våra kära tunnlar ! Vad skulle vi göra utan de ? Vad skulle vi göra utan de ? :D Nu ska vi säga vad vi skulle göra utan de. Vi skulle riskera våra liv utan de, och utan de skulle många fler dö av den enkla anledningen att de blir överkörda. Därför är det mycket tryggare både för bilföraren och personen som går över den idag livsfarliga gatan. Tunnlarna i stan är vackra iaf de som nämns i hissen och de räddar liv som sagt. Vi skulle vilja uppmana folk som inte väljer tunnlarna att försöka välja tunnlarna istället. De är trygga, för tusende gången, och de är gjorda för inget annat än att skydda människor! De är även en ganska bra skyddsplats om det skulle börja regna..... vatten eller bomber...eller vad det nu är någon har tänkt sig att det ska regna iaf. De flesta tunnlarna i stan som kommunen har tänkt på är faktiskt snygga och prydliga. Typ alla har även lampor i sig så man behöver inte vara rädd för att någon ska gömma sig i tunneln och våldta en eller något liknande hemskt. Om kommunen inte har målat eller gjort något i tunneln så har säkert klottrarna och graffiti målarna gjort det :D och det räknas ju såklart också som konst ! Visst är det konstigt ;) ?


God Bless tunnlarnaDissar:


Nu kommer vi till diss-delen av tunnlarna såklart ^^ Ni trodde väll inte att vi älskar tunnlar och inte tänker skriva något elakt alls om de..... om ni gjorde det så gjorde ni fel ! Det finns tunnlar här i stan som alla kan sammanfattas eller beskrivas med ett ord, och det är KATASTROF.
Vissa är så fula att man kräks när man går igenom. I vissa ligger det folk och sover och det kan vi säga rakt av höjer mysfaktorn rejält -.-
Fula, dryga, luktar illa är det bra ? Inte riktigt va vi glömde smutsiga och defekta... nu är vi klara sammanfatta själv. Vi tror att du kommer fram till exakt samma sak som vi kom fram till innan vi sammanfattade våra tunnel upplevelser till detta diss inlägg om tunnlar.
Om du nu är så sämst så att du inte kan förstå vad det är vi försöker komma fram till så är det att tunnlarna suger och att INGEN gör något åt det här !!!
Det vi kan göra är att klaga och hoppas att det inom en snar framtid händer något !!
VILKA ÄR MED OSS MOT TUNNLARNA ?????


God Bless våra tankar :P


4 Oktober 2009

Nu var det ett tag sen sist
Men nu är den här igen!

 


                    Fääkta Söndag                   

Vi beger oss iväg mot väst, och vi landar sedan i USA.
Vi tar oss sedan till en delstat som heter Illinois och besöker den kända staden Chicago!
Chicago är den trejde största staden i USA och har befolkning på 2 853 114 miljoner.
I början av 1700 beboddes Chicago endast av indianer tills 1812 . Chicago är den stad som har mest svenskar i sig. År 1900 så bodde det mer svenskar i Chicago än var det bodde i Göteborg. Även vissa gator är döpta efter svenskar, Te.x som Andersonville och eriksave. Det finns ca: 40 svenska kyrkor i stan och flera affärer med svenska saker i.
Sevärdigheter i staden finns det mycket av. Te.x alla dess museer, muskställen, skyskraporna och mycket mer. En av världens första skyskrapor byggdes i staden Reliance Building och byggdes 1890. Men nu är Sears Tower byggt och är USAs högsta byggnad på 442 meter. Staden är också känd för sina bussar, tunnelbanor, högbanor.
Den gamla båthamnen är ett väldigt känt ställe i staden                      


     Stadens tunnelbana och den gamla båthamnenChicagos " City " och den första svarta byggnaden är Sears Tower.


SlupBilder på stan.

God Bless Chicago


3 Oktober 2009

Hissar:


Vi i Västerås är EXTREMT bra på att informera varandra om allt som sker här i stan. Oktoberfest på Hässlö ? Alla på andra sidan stan vet om det. Kulturnatt ? Alla vet om det. Nya stadsplaner, alla vet ! Varför är det så ? Det kan 1. bero på OSS ;D 2. på att Västeråsstad eller vem det nu än är, är bra på att ge ut information. Därför vet vi allt om alla i denna stad. Är vi så små så att alla vet vad alla gör kan vara ett alternativ till detta fenomoen också.
För att göra detta tydligare så ska vi ta upp månadens snackis för två veckor senare innan Anna Anka blev populärare :P Det var såklart H1N1 eller svininfluensan i folkmun 8) Denna var det info om ÖVERALLT !!!!!! På TV, i skolan, i tidningar och, ja, överallt ! Skolans toaletter kom inte heller undan.
Vi älskar detta :D Man behöver inte oroa sig för att man ligger efter eller att man har missat något ! För om du lever i Västerås behöver du inte oroa dig för att vara socialt efterbliven :D...... eller jo lite ;)


God Bless information

Bilden tar för sig själv. Så vi talar inte för den :D

Dissar:


Sade vi att det var bra info i Västerås i hissen ? Weeeeeell, det är det inte -.-
För inte alls så långe sedan skulle avloppet rensas eller nått på ett område på Bäckby.
Ok, de sade att det skulle hända och... that's it. Inte hur, varför och all annan info som man vill veta utan att man egentligen behöver. Iaf, så var det i slutskedet av operationen som de satte dit en högljudd maskin som sprutade ut en SKIT SKUMM ånga rakt ut i luften som vi andades. Vi snackar inte om bil avgaser mängder utan typ vulkanutbrott :P
Det var en vit gas som luktade väldigt konstigt och det värsta var ju att gasen blåste in i lägenheterna som ligger precis bakom. Vad det var för gas kommer vi antagligen aldrig att veta hur mycket vi än vill veta eftersom vi aldrig kommer orka :P Vi får väll hoppas att det inte var någon gaskammar gas som de sprutade ut i inandningsluften !! :O
Mystiskt.....


God Bless Information

Skåda den enorma männgden gas som sprutades ut konstant under ca.3-5 timmar under flera dagar.


Stackars människor som bor i husen bakom -.-


1 Oktober 2009

Hissar:


Det sker konstiga saker här i Västerår, i Sverige, i Världen o.s.v.. Det som är väldigt speciellt med detta är att det sker konstigare saker bara på Bäckby än i hela Västerås... hur vi kom fram till det kan vi ta upp på vårat inlägg 23 September 2011 ;D.
Det sorgliga är att folk ofta förknippar Bäckby med invandrare, som förknippas med fattigdom, som förknippas med fula bilar :P.
Det var inte för så långe sedan som vi med våra egna ögon fick se en väldigt sexig bil som såg väldigt dyr och fin ut. Detta var inte så förvånande för oss... eller lite ^^ men det bör ju vara ännu mer förvånande för andra här i stan. Sånna bilar förväntar man sig bara se kanske på.. Lillåudden.
Denna bil var en wake-up-call. Vi insåg då vad det är andra tycker och tror om oss.
Vi är inte fattiga :P Och HA ! på alla er som tror att ni vet allt om platser ni inte varit på. För.. det vet ni inte ! Snacka efter att du själv har provat eller sett det du snackar om.


God Bless snygga bilar

We love you ;)


Från avstånd.

Dissar:


Från konstiga saker till konstiga saker. Vi har alla sett ni vet dedär små klisterlapparna som sitter överallt och som säger att du ska bli en rasist och RÄDDA vårat land från ohyra eller så har du kanske sett klisterlappen med mycket rött på och som säger att inte vara kommunist är som att slösa bort sitt liv.
Anyway. Vi kan alla hålla med om att de är extremt extrema kanske, men vi får inte glömma att de är konstiga. Bilderna på dessa lappar är läskiga. På den ena är det massa unga blondiner :P som håller i en svensk flagga och inte allst ser snälla ut :O och på den andra håller människorna i vapen som de ska använda till att arbeta. Det är nog någon dold sanning bakom bilderna som vi också tar upp senare ;).
Det vi ville snacka om är klisterlappen där det står STOPPA RASISMEN. Ok det låter ju bra. Men är det bara ironi ? På bilden är det två snubbar som inte ser ut som något annat än rasister ^^.
Vad ska man tro ? Ska man ta lappen seriöst ?
VI VET INTE :S
Kolla på bilden och.... ta ditt beslut...................


God Bless tydligheten.


29 September 2009

Hissar :


Vad skulle du göra om det te.x skulle börja brinna`? Kanske bara stå där som små livlösa kycklingar och glo på allt medans det bir helt saboterat ? Eller så kan ni nog vara smarta och ringa någon? Brandkåren är nog en bra ide! Finns alltid där för våran kära stad både dag och natt. Västerås har två stycken brandsationer. En som ligger ute på Vallby och en ute på Hälla. Men problemet är att dom inte har tillräckligt med brandmänn. Dom vill ha fler sa dom när vi var på besök. En räddare i nöden behövs alltid. Så kanske någon av er kanske är lite sugen på att bli brandman? Har ni bra utbildning så kommer nog allt att lösas. ;)


God Bless våra Brandstationer/Brandmänn!


Dissar:


Nu beger vi oss ut en bit och in till den ganska så stora stadsdelen Bäckby.
För er som inte vet vilken de är så ska ni få en ledtråd. Ni vet den som när så farlig, där alla människor går runt med kvivar och pistoler. Men som sagt är ju det bara skit snack! ;) Så hoppas allting löser sig ^^ Iallafall så finns det ett litet viloställe om man nu vill kalla det så på Bäckby centrum. Men det ser inte så fint ut där längre...
Skulle behövas ränsas från allt ogräs, fountänen kanske skulle bytas ut efter alla dessa år? Och parkbänkarna också, vi vill ju ha såna där coola dom har på stan ni vet!''
Riktig design ska det ju vara  ;)God Bless det så FARLIGA Bäckby ! (
NOT )


RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se