13 Juli 2009

                    LÄSAR VECKAN                   

Då har LÄSARNAS förslags vecka börjat !
Visst är det spännande att se om just DITT förslag kommer upp inte sant ;)
Sant ;)
Nu kommer det första förslaget. För anonymhetens skull skriver vi inte ut vem det är som har sagt just vilken hiss eller diss !
Men om den som har sagt hissen eller dissen vill säga vem det är kan den gärna kommentera och lägga till något om något saknas :)
NU KÖR VI :DTunnel, Tunnlar:

Vissa människor brinner för gatukonsten mer än vad man kan tro.
De åker iväg till skumma affärer för att köpa sina burkar och för att sedan sätta igång med sitt dels olagliga men ändå ganska trevliga arbete.
Vi snackar ju såklart om klottrarna !
Och klottrarnas största fiende är såklart de EXTREMT tråkiga tunnel väggarna. Har ni någon gång sätt en tunnel som har någon slags mosaik eller som är dekorerad på något sätt haft klotter i sig ?
Antagligen inte eftersom det hör till ovanligheten. Dock finns det alltid klotter i de mindre vårdade tunnlarna av den enkla anledningen att de ät fula. Det finns även en mycket djupare bakgrund bakom klottringen som handlar om revir, golare, hämnd o.s.v. men om vi skulle gå in ¨på sådant skulle det låta som någon slags kriminal roman eller vad det nu heter.....
Iaf. så handlade detta inlägg inte om hur dåligt det är med klotter utan helt tvärtom för ovanlighetens skull!
Ni vet, vi västeråsare ser på saker från vinklar som de andra inte kan se ifrån!
Klotter i en tunnel är bättre än en tunnel utan klotter. För om man går igenom en tunnel som är "normal" helt själv en sen kväll så skulle du kanske känna dig mer..........rädd, eller inte tänka på det alls...
Om du däremot skulle gå igenom en tunnel som det finns klotter i skulle du kanske stanna, kolla, fotografera kanske eller så skulle du gå förbi och vända blicken mot klottret och då är klottrarens "önskan" uppfylld!
Hade en slumpmässigt vald människa gått igenom en "ren" tunnel och kollat på en tom vägg ?
NEJ :S
Detta som vi kallar klotter och som har en negativ klang kan faktiskt få folk att tänka på något helt annat, kanske någon färg i klottret som påminner om något man gjorde för länge sedan eller något liknande...
Hur som helst lever inte klotter kvar för evigt. Eftersom det finns människor som har ett jobb som heter sanerare och deras jobb går ut på att sanera d.v.s. ta bort klottret från väggen !
Är det bra ? Mer plats för nya klottrare ?
Är det ekonomiskt ? Sanerarnas syfte är inte att göra mer plats utan att utrota !
Man kan diskutera länge, och som vanligt kommer man nog inte fram till ett svar.....
eller jo...
meningen med detta inlägg (
enligt den personen som gillar detta d.v.s. att klottra) var nog att det är bra !
Och ja, det kanske det är, ska vi vara riktigt ärliga så ser vi egentligen inget problem med att pryda fula tunnel väggar. Och inget naturmässigt problem heller. Och inget ekonomiskt problem då det är klottrarens egna pengar som slösas då den klottrar !
Men kommunen eller vem det nu än är som envisas med att ta bort det varje gång det kommer upp verkar inte ge upp. Inte klottrarna heller för den delen !
Denna fight fortsätter nog länge till.
Vem vinner, vem försvinner ?
En sak är klart iaf..... klotter kommer att alltid finnas ;) och vissa "tagar" (
som det heter((kommer från engelskans tag som betyder märke))) kommer alltid vara bättre än andras, och dessa "tagar" kommer alltid att vara snygga på fula tunnel väggar då tunnel väggarna ändå inte är fina !
Så vad är slutsatsen.......
...........dra den själva ;)


God Bless den ovanliga konsten !


FöreEfter ??
(denna finns dock inte kvar "/)TACK TILL DEN SOM GAV FÖRSLAGET :D

Kommentarer
Postat av: az

vill bara påpeka att det är skillnad mellan klotter o graffiti:). så ni vet:P den där bilden ni har längst ner som står GUF är graffiti:) o jag kan säga att ni skulle bli riktigt glada om ni såg ett gammalt graffiti område kan visa en dag grym som fan:)

2009-07-14 @ 23:01:03
Postat av: vasterasbloggen.blogg.se

Nästan..... men båda är typ samma sak och båda klassas som olagliga då de kommer upp på väggar som de inte får komma upp på bildet de borde ! Asså de borde få komma upp :P

2009-07-15 @ 17:04:26
URL: http://vasterasbloggen.blogg.se/

Kommentera vårat underbara inlägg här ") Tack !!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kära Kommentar till inlägget :D:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se