23 Juli 2009

Hissar:


Har ni lagt märke till all allmän konst i stan ?
Det kan ingen ha missat eftersom de ändå finns överallt. Vi har guld tjurar, cyklister, kungar, grottor och massa mer ! Just det stycket vi tänker koncentrera oss på idag ligger lite i skymundan. På ett ställe där man helst vill komma förbi snabbt. Ett ställe där det inte är så mysigt att gå.
Ni vet den tjocka gråa gatan, Källgatan som slutar precis bakom stadshuset. Det är här detta konststycke ligger.
Det är faktiskt inget konstigare än en helt vanlig fontän. Den spritar vatten som alla andra, den är rund, gjord av marmor och har ett kakel botten. Ibland kan den bli invaderad av smuts och ibland även av skum ^^
Det som gör den annorlunda är att den har 5 stycken pelare på framsidan som föreställer olika slagsstads vapen eller något.
Det gör platsen som ligger lite utanför lite mer.... helig, mer att tänka över kanske.
Dessutom kan man sätta sig runt fontänen eller på sten rektanglarna precis bredvid !
Det är vacker... men lite bortglömt som vi tidigare nämnde. Men är det inte bäst så.
Desto tystare och lugnare det är desto bättre....
Eller.. är vi på fel spår ?


God Bless fontäner :DDen fridfulla fontänen

                   

Pelarna med de heliga symbolerna.....

Dissar:


Från konst på gatan till konst i hus. Och med konst i hus menar vi Konstmuseumet som ligger granne med Stadshuset. NOT !!!!
För alla er som inte vet om det så  var det väldigt länge sedan som det bestämdes att Museumet idag inte ska vara ett museum längre.
Man lade fram några idéer och så valde man den bästa av de.
Några av idéerna var:
1.  Bygga ut nuvarande Museumet ut i Vasaparken och samtidigt göra en underjordisk avdelning som har en fönstervägg mot Svartån.
2.  Bygga ett helt nytt och stor och vacker museum på den ändå oanvända parkeringen längst åt väst. Alltså på den södra sidan av Cityringen.
3. Den tredje idén var att bygga ett museum i de gamla verken som ligger i city. Ni vet bakom Asea torget i Mimer området !
Och så fantasifulla som de ändå är i ledningen som bestämde det här blev det såklart det mest fantasifulla av dessa tre förslag.
Vilket blev det ?
Jo.... alt. nr. 3 -.-
Istället för att göra något helt annorlunda, eller för att göra stan snyggare med en helt ny byggnad så väljer man istället att bygga det helt nya museumet i de ruttna fabriksbyggnaderna.
Detta kan man ha många åsikter om och dessa kan vara väldigt långt borta från varandra. Vi har en åsikt iaf och det är att det de ska göra är en total diss. Ett väldigt dumt val ! Väldigt !!!
Men vad ska man göra. Man kan faktiskt gå till de och klaga.... eller ^^
Om det skulle gå så skulle deras förslagskorg vara fyllt till max, det skulle bli översvämning.
Iaf, igen, så är detta en diss och inget annat då de inte vill modernisera staden. SKULLE DENHÄR STADEN LIGGA IN VÅRA HÄNDER SKULLE KLOKA BESLUT FATTAS !!! NO MATER VAD DET SKULLE KOSTA, bokstavligen !
Vad som kommer att hända av det föredetta museum hiset vet vi inte....... antagligen något TOTALT onödigt..... vi får vänta och se.............................................................................................


God Bless the smart people


Kommentarer

Kommentera vårat underbara inlägg här ") Tack !!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kära Kommentar till inlägget :D:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se